Da Metec startet produksjon av tilleggsutstyr for biler begynte for ca 40 år siden, var forretningsidé å gjøre identiske biler fra fabrikken mer personlige. I dag er den viktigste utfordringen å øke kundenes nytte- og bruksverdi fra bilen uten å glemme grunnidéen bak tuning – at det må se bra ut og være av topp kvalitet.

Metec sitt utvalg av tilleggsutstyr omfatter produkter som er beregnet spesielt for varebiler og SUV og som forener funksjonalitet, ergonomi, høy kvalitet, lang levetid og estetikk. Alle produktene er EU-godkjent:

FrontGuards, CityGuards, MiniBars og Kufanger for beskyttelse av fronten på bilen og eventuell montering av ekstrabelysning.
Stigtrinn for hengerfeste og Stigtrinn for siden av bilen for enklere ankomst til bilen og for beskyttelse av bilens kanalene.
BumperPlate for beskyttelse av bakre støtfanger som utsettes for stor slitasje ved lasting og logging.
SideBar med eller uten integrert belysning for beskyttelse av bilens kanaler og for bedre lys ved rygging.
Veltebøyle til pickup for montering av blant annet ekstrabelysning og vinsj. Veltebøylene er godt punkt for sikring av last og reduserer ikke minst skader kjøretøyet hvis det skulle havne på taket.

Alle produktene er designet med tanke på å heve bilens utseende, gjøre bilen mer unik og er meget godt egnet både til arbeidsbiler og familiebiler.